ZIEL VOOR SPORT

Don Diego Rivelino Alfredo Poeder (1972) is één van grootste sportmannen in het boksen die Nederland kent.

Don Diego schopte het van amateur tot profbokser in de zwaargewichtklasse. Zijn officiële professionele carrière duurde van 1994 tot 2016. In die jaren bokste hij 36 wedstrijden waarvan hij er 30 won (21 met knock-out). Hij werd driemaal Nederlands kampioen, won zilver op het EK en werd eenmaal wereldkampioen. Hij was tien jaar lang ambassadeur voor Rotterdam Topsport en in 1997 werd hij verkozen tot Rotterdams Sportman van het jaar. Inmiddels heeft Don Diego (43) al 3 keer een comeback gemaakt en vecht nog steeds als een leeuw.

Don Diego zijn leven leest als een jongensboek, waarbij nu het laatste sportieve hoofdstuk van in zicht komt. Na talloze overwinningen gaat Don Diego nu zijn carrière in stijl afronden door een gooi te doen naar de Nederlandse titel. Een apotheose voor een leven dat zich kenmerkt door afzien, doorpakken en als winnaar uit de strijd komen.

Zijn laatste wedstrijd is inmiddels gebokst en heeft hij natuurlijk in stijl gewonnen. Er is inmiddels ook sprake van een documentaire die de kijker laat zien wie Don Diego ook is. Huisvader, sportman, barman, personal trainer etc. Een man met een ziel voor sport en hart voor familie en vrienden.

AMBASSADEUR VAN DE SPORT

Don Diego Poeder is reeds een groot aantal jaren ambassadeur van Rotterdam Sportstad. Ambassadeurs van Rotterdam Sportstad zijn naast de Don Diego onder andere Nelli Cooman, Leontien Zijlaard-van Moorsel, Raemon Sluiter en Fatima Moreira de Melo. Als ambassadeurs verzorgen zij regelmatig clinics en werken zij mee aan topsportevenementen waarmee zij een belangrijke bijdrage leveren aan de ontwikkeling van hun sport, de sportparticipatie van de Rotterdammers en het Rotterdamse (top-) sportklimaat. Op 29 april 2012, bij de afsluiting van zijn bokscarrière, werd de heer Poeder door de gemeente Rotterdam onderscheiden met de Faas Wilkesprijs. Deze bijzondere prijs reikt de gemeente Rotterdam uit aan sporters die in Rotterdam wonen die een prestatie op wereldniveau geleverd hebben.

Naast ambassadeur is Don Diego nog steeds actief als sparring partner van onder andere Rico Verhoeven en andere sporters. Het bloed blijft kruipen waar het niet altijd kruipen kan.